Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Τραγούδι και Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο, από όπου και πήρε Δίπλωμα Τραγουδιού. Σπούδασε επίσης για δύο χρόνια στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Έχει παρακολουθήσει καλοκαιρινό σεμινάριο για Jazz/Musical Theatre στη Βοστόνη και έχει κάνει μαθήματα Μουσικού Θεάτρου με τη Σία Κοσκινά.
Έχει συνεργαστεί με αρκετούς Έλληνες τραγουδιστές και δημιουργούς όπως οι Φωτεινή Δάρρα, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μαντώ, Σία Κοσκινά, Μίμης Πλέσσας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιάννης Μαρκόπουλος κ.α. Εκπροσώπησε την Αυστρία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovoice το 2010 στην Αθήνα με τον Tafkanik και το τραγούδι "Time to Believe".
Μετρά διάφορες συμμετοχές σε σημαντικές παραγωγές, ανάμεσά τους και αυτών της Λυρικής σκηνής, ενώ έχει εμφανιστεί σε μια σειρά προσωπικών συναυλιών και παραστάσεων, μια εκ των οποίων αναμένεται να απολαύσει σήμερα το κοινό της Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής. Διασκευάζει, ακόμη, παλιά και αγαπημένα κομμάτια, ενώ στα προσεχή του σχέδια είναι η κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου.
-Έχεις σπουδάσει χορό και ωδείο σε Ελλάδα και Αμερική, ενώ ασχολείσαι πλέον επαγγελματικά με την τζαζ και τα musicals. Για ποιο λόγο και με ποια κριτήρια επέλεξες να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο είδος;
Α.Τ.:Ξεκίνησα από πολύ μικρός να σπουδάζω μουσική και τραγούδι. Αργότερα, ήρθε στην ζωή μου ο χορός και το μιούζικαλ με μια υποτροφία στην Αμερική. Μετά απ’ αυτό άρχισα να δουλεύω σε αρκετά μεγάλες παραγωγές μιούζικαλ! Όταν αποφάσισα να κάνω σόλο lives, αποφάσισα να τραγουδήσω και τα είδη μουσικής που αγάπησα.
-Τι είναι για τον Αδάμ τα musicals και οι συναυλίες; Πώς αισθάνεσαι κάνοντας το όνειρό σου πραγματικότητα στη σκηνή;
Α.Τ.:Είναι πολύ όμορφο να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα! Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Αγαπώ την μουσική και την επικοινωνία με τον κόσμο!
-Δεδομένης της διαφορετικής -σε σχέση με τη τζαζ- νοοτροπίας και μουσικής παιδείας στη χώρα μας, κοινωνείς κάτι καινοτόμο στο ελληνικό κοινό. Πόσο δύσκολο είναι το έργο που έχεις αναλάβει και πώς αντιλαμβάνεσαι, εσύ την ανταπόκριση των ακροατών σε αυτή σου τη δράση;
Α.Τ.:Αυτό που κάνω δεν είναι ακριβώς τζαζ μουσική. Περιλαμβάνει αρκετά πράγματα, διασκευές από σπουδαίους Έλληνες συνθέτες, αλλά και τζαζ standards. Θα έλεγα ότι είναι μια ποπ μορφή της τζαζ, που πολύ εύκολα θα ακούσει ένα μεγαλύτερο κοινό. Θεωρώ ότι ο κόσμος, βέβαια, αγαπάει πλέον αυτό το είδος, γιατί είναι και αρκετά διαδεδομένο στην χώρα μας.
-Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε ανερχόμενος καλλιτέχνης και το νεαρό της ηλικίας σου, θα λέγαμε ότι έχεις καταφέρει να προσθέσεις στο βιογραφικό σου συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου (Μίμης Πλέσσας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κατσαρός, Σταμάτης Φασουλής κ.α.). Πώς βοήθησε αυτό στην εξέλιξή σου;
Α.Τ.:Στην -μέχρι στιγμής- πορεία μου έχω συναντήσει αρκετά σπουδαίους μουσικούς και τραγουδιστές. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σπουδαίο, ακριβώς γιατί έχεις πολλά να μάθεις δίπλα τους, τόσο από τη γνώση τους, όσο και την εμπειρία τους, ενώ είναι σημαντικό στοιχείο για το βιογραφικό σου.
-Ποια είναι για σένα η πιο σημαντική στιγμή ως τώρα στην πορεία και την παρουσία σου;
Α.Τ.:Υπάρχουν πολύ σπουδαίες στιγμές στην πορεία μου, όπως η συνεργασία μου με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, όπως οι συμμετοχές μου σε διάφορες παραστάσεις και στην Λυρική, αλλά η πιο μεγάλη στιγμή είναι ο δίσκος που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες.
-Έχεις διασκευάσει παλιά και αγαπημένα κομμάτια, όπως το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι», «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα», δίνοντάς τους τη δική σου καλλιτεχνική πινελιά. Σκέφτηκες ποτέ τον κίνδυνο σύγκρισης ή μη σωστής ανταπόκρισης;
Α.Τ.:Βέβαια όταν κάνεις διασκευές σε τόσο γνωστά κομμάτια υπάρχει αναπόφευκτα η σύγκριση με τις παλιές εκτελέσεις. Εμείς θέλαμε απλά να δώσουμε το δικό μου ύφος και στυλ και να σεβαστούμε, φυσικά, τις αρχικές εκτελέσεις.
-Έχεις συμμετάσχει, ακόμη, δισκογραφικά στη συλλογή «Retropolis II», ενώ πλέον έχεις στα σκαριά και μια δική σου προσωπική δουλειά. Ο δίσκος πέρα από τις διασκευές, που ήδη γνωρίζουμε, πρόκειται να περιέχει και δικά σου κομμάτια;
Α.Τ.:Έχω τη χαρά να συμμετέχω στο «Retropolis II», παρέα με σπουδαίους μουσικούς και τραγουδιστές . Είναι πολύ τιμητικό αυτό για μένα. Αυτό, όμως, που περιμένω με μεγάλη χαρά είναι ο πρώτος μου δίσκος, με μουσικές τις Σίσσυς Βλαχογιάννη, της Ανδριάνας Μπάμπαλη και στίχους του Ion Standis, της Μαρίζας Ρίζου και του Σταύρου Σταύρου.
-Έχεις δηλώσει πως για σένα «Επιτυχία είναι να νιώθεις γεμάτος μ αυτό που κάνεις». Εσύ πότε θα χαρακτήριζες, λοιπόν, τον εαυτό σου με αυτό το επίθετο;
Α.Τ.:Μου αρέσει να είμαι αισιόδοξος γενικά με την ζωή, οπότε, κάθε στιγμή.
-Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον; Κάποια συνεργασία που θα ήθελες πολύ να κάνεις;
Α.Τ.:Ο μεγαλύτερος στόχος και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι ο πρώτος μου δίσκος. Θα μου άρεσε επίσης, να δουλέψω με αρκετούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές.
-Από την μέχρι τώρα εμπειρία σου, ποια είναι η συμβουλή που θα έδινες στους νέους καλλιτέχνες;
Α.Τ.:Να είναι ο εαυτός τους και να αγαπάνε πραγματικά αυτό που κάνουν.
-Θεωρείς ότι στην Ελλάδα υπάρχει χώρος, χρόνος και μέσα για την ανάδειξη σοβαρών και αληθινών ταλέντων;
Α.Τ.:Η Ελλάδα έχει πολύ σπουδαίους μουσικούς και τραγουδιστές. Αυτή την εποχή με την κρίση είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά νομίζω ότι οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας.
-Σήμερα πρόκειται να δώσεις μια παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τι να περιμένει το κοινό της συμπρωτεύουσας;
Α.Τ.:Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα κάνω σόλο εμφάνιση. Θέλω ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια και να περάσει όμορφα.
-Ένα τραγούδι για το τέλος..
Α.Τ.:"Feeling good", γιατί έτσι θέλω να νιώθω..
-Ευχαριστώ πολύ! Καλή επιτυχία!
Α.Τ.:Ευχαριστώ κι εγώ! Καλή συνέχεια!
O Αδάμ Τσαρούχης εμφανίζεται στο μπαρ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 9/5, παρέα με τρεις εξαίρετους μουσικούς: τον Κώστα Αναδιώτη στο πιάνο, την Έλλη Δαδήρα στο κοντραμπάσο και το τραγούδι και τον Γιώργο Κασαβέτη στα τύμπανα.
Μια μουσική βραδιά, όπου θα παρουσιαστούν τραγούδια από τους: Jamie Cullum, Michael Bublé, Frank Sinatra, Melody Gardot κ.α., τραγούδια από την ελληνική μουσική σκηνή διασκευασμένα με μια jazz διάθεση, αλλά και η ραδιοφωνική επιτυχία "Μια αγάπη για το καλοκαίρι". Θα ακουστεί επίσης το πρώτο τραγούδι του Αδάμ Τσαρούχη με τίτλο "Με τον Καιρό", καθώς και η διασκευή του "Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα" από το νέο cd του project "Retropolis II".
Πληροφορίες:
Παρασκευή 9 Μαΐου 2014
Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου & Παραλία, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 231 089 5800
Πέμπτη 15 Μαΐου 2014
FAUST, Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, Αθήνα
Τηλ.: 210 3234095
Τιμή εισιτηρίων: 5€ (μαθητικά – φοιτητικά – κάτοχοι κάρτας ανεργίας), 10€
Ώρα Έναρξης: 21:00
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου